Нарушители ще се издирват по регистрационния номер на автомобила

Нова акция на КАТ в София. Започват масирани проверки за превишена скорост по основните булеварди в столицата.

В последните дни са установени двама шофьори, които се движат с над 160км/ч по столичния булевард “Ботевградско шосе”. 

Фрапиращи нарушения са регистрирани също на бул. “Цариградско шосе” и бул. ”Черни връх”. 

Затова и проверките по основните булеварди в София продължават. Очаква се в контрола да се включат нови камери на КАТ.

Нарушители ще се издирват по регистрационния номер на автомобила.  “За установените нарушения тепърва ще се търсят водачите, шофирали съответните автомобили. Глобите предвидени за превишаване на скоростта са 3 месеца лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, глоба от 700 лв. до превишение на скоростта от 50 км над ограничението, като за всеки следващи 5 км глобата е 50 лв. или шофьорът карал със 164 км на „Ботевградско шосе“ ще има глоба от 1 250 лв. и 3 месеца лишаване от право на управление, а този, който е шофирал на “Цариградско шосе” ще получи глоба от 950 лв. и три месеца лишаване от право на управление на моторно превозно средство, тъй като там ограничението е 80 км/час”, обяви още комисар Радослав Начев.

Той уточни, че глобите ще бъдат двойни, ако нарушенията бъдат повторени в рамките на 1 година. 

След тежката катастрофа с две загинали момичета на бул. „Черни връх” се очаква скоро близо до мястото да бъде поставена и нова стационарна камера, която да следи за високи скорости.

Междувременно в София продължава да се следи за нарушения по така наречения линеен контрол. Полицаи влизат в трафика и снимат автомобилите в движение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.