ПП „Възраждане” на старта на кампанията

„Съединението е много важно. Със сигурност българският народ има нужда да бъде обединен. Проблемът е в политическия елит. На върха на държавата сме сложили вече повече от 30 години едни хора, които не са способни да ръководят държавата и от там идват проблемите. Нормалният, средностатистически българин, който си гледа работата и си живее живота по един нормален начин, се чувства обединен с околните. Друг е въпросът, че държавата през последните 30 години прави всичко възможно да ни разедини, да ни раздели по най-различни теми”.  Това коментира Деян Николов от ПП „Възраждане”, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според политика, имаме нужда от повече обединение на ниво общество, за да може обществото да успее да изкара на върха на политическата ни система хора, които  могат да работят заедно и които защитават българските национални интереси.

Историци: Трябва да гледаме на нашата история с български очи

„Аз работя в голяма компания, оперативен директор съм и работя на международните пазари, в IT-сектора, в българска компания, в която съм акционер. Развиваме българския бизнес. Можем да изправим глава и да имаме партньори както на Изток, така и на Запад.  Работя с компании от Сингапур през Европа до Съединените щати. Ние заставаме с гордо вдигната глава, нещо което българските политици нямат смелостта и доблестта да направят, когато излизат на международната сцена и създават партньорства за България. Там е проблемът. С Русия не работим. Имали сме проекти, които са били сравнително кратки”, каза Николов.

По отношение на Европейския съюз, според политика, по-скоро търпим щети. „Трябва  да предоговорим условията си. По отношение на НАТО, моето лично мнение е, че трябва да го напуснем. Трябва да има референдум и българският народ да реши. България трябва да може сама да се отбранява. Реалната заплаха е Турция. Тя е член на НАТО. Ако ние имаме конфликт с Турция, НАТО няма да се намеси. Така че, в момента нямаме защита. Живеем с илюзията, че имаме защита”, посочи Николов.

Той смята, че със сигурност е по-добре да възстановим отношенията с „Газпром”, за да имаме газ и сигурни доставки. „Ако „Възраждане” управлява, ние можем  да водим преговори с руската страна, така че да осигурим сигурни доставки, и то при оптимални цени”, каза Николов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.