Българите търсят се все повече електрифицирани автомобили

В България все по-трудно може да се купи употребяван или нов автомобил. Проблемът е в липсата на внос. Това е и причината, цените да скочат драстично.Това обясниха в студиото на „Социална мрежа ” автомобилни експерти.

„Откакто настъпи COVID пандемията, автомобилният пазар в Европа и света си повиши цените, но и се затвори, защото няма автомобили, заради производството. И сега интересното е, че няма коли в Италия и Германия. И оттук натам изнасяме автомобили. Значи, те идват един път, ремонтираме ги, освежаваме ги, сваляме им километрите и отиват обратно в Италия. И там се продават за повече пари. Затова в България няма коли”, коментира Филип Лазаров.

За нов автомобил се чака с месеци.

„В момента въпреки всички затруднения, при новите автомобили се наблюдава някакво движение. Появяват се някак си автомобили. Спираме с претенциите – цвят, тапицерия, напротив има много коли, които идват с неясни нива на оборудване”, допълни Борислав Цаков, председател на Прес-авто клуб България.

Заради поскъпването на горивата се е повишило търсенето към електрифицирани автомобили.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.