Около 50 деца от цялата страна се включиха в урока на открито

Гимнастички проведоха Мастър клас за бъдещи надежди. Откритият урок се проведе пред зала „Арена Армеец” в София, по инициатива на гимнастичките Невяна Владинова и Жанина Иванова. На тренировката присъстваха около 50 деца – както от спортни клубове, така и деца, които нямат опит в художествената гимнастика.

„Определено видяхме вече мотивацията за спорта и любовта към спорта, още от най-ранна детска възраст. Много мънички деца имаше този път”, разказа Жанина Иванова, която е треньор на националния ни ансамбъл за девойки.

Деца от провинцията също дойдоха, за да се докоснат до художествената гимнастика.

„Това беше и първоначалният замисъл. Всеки, който иска да се докосне до гимнастиката, да види какво се случва горе-долу в залата, а не само по време на състезание”, допълниха гимнастичките.

Урок на открито ще се проведе скоро и във Варна.

„Много често се задават въпроси, дори от родители, докато децата са още на 4, 5 години, дали ще станат световни шампиони, това е невъзможно да се каже”, коментира Невяна Владинова, посланик на световното първенство по художествена гимнастика.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Вероника Димитрова