Специални гости на дефилето бяха Ан Хатауей, Серина Уилямс, Алехандра Дадарио и други

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк дизайнерът Майкъл Корс представи новата си колекция за сезон пролет/лято 2023 г. Специални гости на дефилето бяха актрисата с български корени Нина Добрев, звездата от „Дяволът носи прада” Ан Хатауей, Серина Уилямс, която след като се отказа от тениса все по-често се появява на светски събития. Алехандра Дадарио, Оливия Холт и топ моделът от 90-те Кристи Бринкли с дъщеря си Сейлър.

За създаването на колекцията моделиерът черпи вдъхновение от последните си пътувания.

Майкъл Корс отбеляза 40 г. в модата с колекция на Бродуей (ВИДЕО)

„За мен беше интересно да наблюдавам факта, че когато съм на курорт, където хората обикновено ходят полуголи, са облечени…. и обратно, когато отида в града всички са в тоалети подходящи по-скоро за ваканция. Може би това е в следствие от това,че времето става прекалено топло навсякъде . И така се замислих върху идеята колко хубаво би било да създам колекция подходяща както за плажа така и за града, нещо като „градски курорт“, защото, знаете ли, аз съм момче от големия град, но на плажа съм истински гларус“, разкри той.

Модели с ефирни ризи и кафтани се разхождаха по подиума, ограден с големи палми, преди да стъпят на тротоара, пренасяйки курортния шик в градска среда. За дизайнера цветовете на пролетта и лятото са маково червено, палмово зелено и тюркоазено, но в линията присъстват и винаги актуалните цветове в монохромната гама. Блясък придават металните детайли.

„Обичам красивите кройки, но ги обичам в бяло. Така че смятам,че този цвят е подходящ както за курорт, така и за града. От друга страна, черното, графичното, също плавно може да прелива от града към курорта. И разбира се няма как без електрикови нюанси от главата до петите“, обясни именитият дизайнер.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.