Служителят на реда беше убит на пътя от пиян шофьор

Ден на траур в Стралджа в памет на полицая, убит на пътя от пиян шофьор. Днес е и погребението на 31-годишния Генади Троев, който изгуби живота си по време на изпълнение на служебния си дълг.

Пиян шофьор блъсна и уби полицай при пътна проверка край Стралджа

Знамената в града са свалени наполовина. „Имаме предимството и недостатъка да живеем в малък град, където всички се познаваме. Когато е весело е весело, когато е тъжно - тъгата е за всички”, каза кметът на населеното място Атанас Киров.

44-годишният Ахмед, предизвикал катастрофата, също е от Стралджа. „Какво е направил, защо е употребил алкохол, защо е карал, след като е употребил алкохол - не мога да кажа. Изключително изненадан съм”, посочи градоначалникът.


Причинилият тежката катастрофа е задържан. Прокуратурата ще поиска постоянен арест. „За конкретното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години”, обясни прокурор Милен Божидаров.

Повдигнаха обвинение на 44-годишния шофьор, убил полицай от Стралджа

Загиналият полицай е бил вратар в местния футболен тим. Направил е стотици бляскави спасявания, но не успя да направи най-важното спасяване в живота си, отнет от пиян шофьор на пътя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.