Пробата за алкохол на водача е положителна, тепърва ще се уточнява и скоростта, с която се е движел автомобила

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на 44-годишния шофьор, убил на място полицейски служител от Стралджа. Предстои да му бъде поискана и постоянна мярка "задържане под стража".

В момента на удара 31-годишният полицай, заедно с негов колега, са проверявали самоличността на нелегален мигрант, за когото получили по-рано сигнал от кметския наместник на Маленово. Лекият автомобил, който удря полицая, е без спирачен път, посочи заместник главният секретар на МВР Станимир Станев. И допълни: "Удря нашия колега, който отхвръква на около 15 метра след удара. Много тежка катастрофа". 

 

Пиян шофьор блъсна и уби полицай при пътна проверка край Стралджа

Пробата за алкохол на водача е положителна, тепърва ще се уточнява и скоростта, с която се е движел автомобила. По случая е образувано досъдебно производство. Повдигнато е и обвинение, заяви прокурор Милен Божидаров.  

"Обвинението ще бъде за причиняване на смърт по непредпазливост, извършено в пияно състояние. Ако не се лъжа, може да получи до 15 години лишаване от свобода", каза прокурор Божидаров. 

Полицейският служител е от 5 години в системата на МВР, живеел е със своите родители в Стралджа. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БНР