Огънят е лумнал от късо съединение в стопанска постройка

Възрастна жена пострада при пожар в дома й във врачанското село Паволче. Според първоначалната версия огънят е лумнал от късо съединение в стопанска постройка, долепена до основната жилищна сграда. 

Час преди пламъците да обземат къщата лампите присветвали няколко пъти. Пожарът се разпространил бързо, защото в стопанската постройка се съхранявали пелети за отопление. Маргарита Каменова през сълзи разказва какво видяла.

“Уплахата е голяма. Повярвайте! Като видях ореха как гори, направо беше нещо ужасно. Ужасно! А тука като дойдох - баба Ценка плачеше и викаше”, разказа жената. 

Възрастна жена пострада при пожар във Врачанско

Всички съседи се изплашили, защото къщите са много близо.

76-годишната жена първо опитала сама да направи нещо - да отвърже и спаси кучето и с вода поне да спре пламъците докато дойде помощ. Така я заварила и нейната внучка - Кристина Петкова. 

По думите й възрастната жена е с изгаряния по меките и открити части на тялото. Получила ги е докато спасява кучето. 

Възрастната жена е в “Пирогов” с над 20% изгаряния. Бременната й внучка също се почувствала зле, но според лекарите няма опасност за нея и за плода. В огъня обаче изгорели част от пелетите, които хората купили за 850 лева на тон, за да се топлят в студените дни.

Пожарникарите успели да спасят част от пелетите и дървата на хората, за да могат да разчитат на някакво отопление през следващите студени дни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.