Според него всяка медиаторска група ще бъде съставена от експерти, които ще следват приоритети в конкретната сфера

Ще търсим не обединение между личности, а около приоритети. А именно отношението ни към войната в Украйна, нашата геополитическа позиция и осъждането на руската агресия. Трябва да заемем категорична позиция. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ за "Твоят ден". 

"Всяка медиаторска група ще бъде съставена от експерти, които ще следват приоритети в конкретната сфера. Контактът ще бъде търсен чрез партийните централи. Важна е легитимността на цялата комуникация чрез публичност. Хората трябва да виждат, да знаят и да чуват", посочи той. 

Сачева: Фокусирали сме се върху широко правителство

По думите му трябва социалната и енергийната криза да бъдат основни проблеми за решаване. "Всички партии ще бъдат поканени на разговори. Зримо е, че "Възраждане" не попадат в нашите естествени партньори заради диаметралното противоположните им позиции. Да се вклиняват разделителни линии е набиване на клин във време, когато трябва да се обединим. На следващи избори едва ли ще има партия с по-добър резултат", смята Георгиев. И допълни, че Еврозоната е стабилност. 

"Относително доволен съм, че ПП отказват коментари. Надявам се да обмислят позицията си. ГЕРБ може да се обедини с партии, които отговарят на евроатлантическата ни ориентация. Това е ДБ и ПП. ДПС също има такива принципи", подчерта Георгиев. И уточни, че реформите не се базират на смяна на една личност.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.