Споразумението трябва да бъде одобрено от съда

Актьорът Алек Болдуин и продуцентите на фирма "Rust" са постигнали споразумение с фамилията на операторката Халина Хъчинс, която бе застреляна на снимачната площадка в Ню Мексико миналата година, предаде "Ройтерс".

Глобиха продуцентите на "Rust" заради стрелбата на Алек Болдуин

"Постигнахме споразумение, подлежащо на одобрение от съда, срещу продуцентите на "Rust", включително срещу Алек Болдуин и компания "Раст муви продакшънс" (Rust Movie Productions). Като част от това споразумение, делото ще бъде прекратено", заявява съпругът на Халина Хъчинс - Матю Хъчинс, цитиран от "Дедлайн". 

През октомври м.г. по време на репетиция за сцена от уестърна актьорът Алек Болдуин, изпълняващ главната роля, случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, след като се оказа, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Алек Болдуин за фаталния инцидент: Не съм дръпнал спусъка (ВИДЕО)

Съпругът на Халина Хъчинс и 9-годиншият им син заведоха дело. Фамилията настояваше, че е било налице "грубо" пренебрежение към оплакванията на екипа, свързани с безопасността и то директно е довело до смъртта на операторката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА