Скулпторката чисти всяка сутрин пясъчната ивица край дома си от сметта

Марина ДеБрис е творец, който успява да съчетае опазването на природата и изкуството в едно. Почти всяка сутрин тя отива на плажа в Сидни, за да събере боклука, останал по пясъчната ивица. След това се оттегля в ателието си и превръща сметта в уникални скулптури.

„Творя през последните 20 години. Но никога нуждата да опазваш природата не е била толкова голяма. Всеки океанът изхвърля на брега все повече и повече боклуци”, споделя Марина.

Изкуство от скрап: Творец създава необичайни еко скулптури (ВИДЕО)

През 2009 година тя напуска Лос Анджелис, където замърсяването на плажовете достига невиждани размери, и се мести в Сидни. Именно в австралийския град  тя решава чрез изкуството си да привлече вниманието към опазването на природата. Така започва да използва за творбите си материали, които могат да се рециклират, включително найлонови торби и метал.

Най-новата ѝ скулптура, озаглавена „Просто малък боклук в океана, казаха 7,8 млрд. души”, е част от триседмична експозиция на еко творци в близост до популярния „Бонди бийч”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс