Областният управител на града награди общо 26 души

Съвременните будители на Бургас бяха отличени на специална церемония, организирана от областния  управител на града. Проф. Мария Нейкова награди 26 човека, заради приноса им в различни области.

„Считам, че всички ние трябва да дадем дължимото на съвременните будители. Всички ние трябва да знаем, че е добре да поддържаме пламъка на българщината, защото България е над всичко и, за да я има България, са необходими будители, като всички тези хора”, разказа проф. Нейкова.

Как се подготвят звездите за концерта на проекта "Пеещи артисти" (ВИДЕО)

Сред отличените са учители, отдадени на интеграцията и приобщаването на деца със социални проблеми, поети, режисьори, хора работили в най-старите читалища в региона. Поетът Недялко Йорданов също получи грамота за съвременен будител, макар да не се чувства като такъв.

„Това е много високо звание и не може много хора да се наричат будители. Много будители вече ги няма отдавна. Аз по-скоро искам да бъда успокоител, а не будител”, сподели Недялко Йорданов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.