Зам.-председателят на ГЕРБ отговори на Никола Минчев от ПП

Няма как да искаш подкрепа, без това да е подписано. Така зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отговори на Никола Минчев от ПП. Минчев каза, че не са готови за коалиция, но ако ГЕРБ ги подкрепят при гласуване на евентуално правителство, няма да се откажат заради тази подкрепа.

„Да не подписват нищо означава следното – вие ни подкрепяте, пазете ни гърба, пък ние ще си правим каквото си искаме, ще си правим далаверите. Това е безсрамно”, каза Митов в предаването „На фокус”.

„Няма как да искаш подкрепа, без да бъде подписано за какво искаш подкрепа. При всяка нормална държава се подписват документи, коалиционни споразумение. Няма как да стане без управленска програма, ясна управленска програма”, каза Митов.

„Водим битка да убедим част от политическата си конкуренция, че се намираме в демокрация, а тя има определени правила. Не може да се правят, че не виждат, че са изгубили изборите, че са изгубили доверието, хората са им казали какво мислят за тях и тяхното управление. Опитваме се да им кажем, че когато трябва да се решават сериозни проблеми пред обществото, трябва да се действа отговорно, да се посочат цели и да се подпише някакво споразумение”, коментира Митов. 

„ПП продължават да се опитват да не поемат отговорност за собствените си провали, отказват да разберат какво е лидерство, държава, как се решават проблеми. И се опитват да прехвърлят проблемите от болната на здравата глава”, каза Митов. Поведението на ПП било „необуздан, очевиден, откровен нагон към задкулисие”, смята още Митов.

Ще направим всички усилия да има правителство, каза още Даниел Митов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.