По думите му средно избирателната активност е паднала с 18% в секции с машини

Няма консултации, това са срещи, на които президентът се опитва да направи положителен пиар на служебното правителство и да изкара всички останали виновни. На Радев му се услади да управлява чрез служебен кабинет и казва на другите, че не стават. Виждаме безумно протакане на мандатите. Критиките ни са правилни - той тръгва срещу всяка партия, която създаде. Това каза за "Твоят ден" Стоян Мирчев от БСП.

Нинова: Президентът не желае да съдейства да има правителство

"Ние сме парламентарна република, не може президентът да определя колко да бави връчването на мандат, от морална гледна точка. Ако той искаше толкова много да има редовен кабинет, нямаше още в предния парламент да направи консултациите в един ден с всички партии. ГЕРБ не водят разговори за управление. Ако няма възможност да се състави кабинет, да се отива на избори. Това е безвремие, в което се случват неща, за които никой не носи отговорност. Ние създадохме Радев като политик, а заради него левите избиратели се чувстват предадени", подчерта той. 

Според него връщането на хартиения вот ще върне доверието в изборния процес. "Преброяването може да се проследите на запис. Средно избирателната активност е паднала с 18% в секции с машини, а 7% е спадът при хартиеното гласуване", отбеляза Мирчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.