Меси и компания загубиха първия си мач

Аржентина загуби първия си мач на Мондиал 2022. Неочаквано Меси и компания бяха надиграни от тима на Саудитска Арабия с 1:2.

Звездата на "Барселона" Меси откри резултата още в 10-ата минута след прецизно изпълнение на дузпа, отсъдена след проверка с ВАР.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Последваха три отменени гола за Аржентина. В 22-рата минута Меси бе изведен зад гърба на защитата на противника и завърши с хубав удар с левия крак, но съдията вдигна своя флаг за засада и голът бе отменен.

В 28-та минута Лаутаро Мартинес получи невероятен пас зад защитата, който го изведе очи в очи със стража на гостите, и завърши технично, за да удвои резултата. След разглеждане с ВАР обаче и това попадение беше отменено.

Само седем минути по-късно нов пас на Меси към Мартинес също завърши технично във вратата на противника, но и този гол бе отменен поради засада.

Три минути след началото на второто полувреме Саудитска Арабия шокира съперника си, след като Салех Ал Шакри получи в наказателното поле и успя да надиграе Ромеро. Отправи удар в далечния ъгъл на Мартинес и не му остави никакъв шанс да реагира.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победният гол дойде след невероятно изпълнение на Салем Ал Даусари в 53-та минута. Няколко финта и изстрел от разстояние донесоха триумфа на тима на Ерве Рьонар в пърия им мач на Мондиала.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.