Победите на двата тима бяха определени от много анализатори по света като подвиг

Четири дни след началото на Световното първенство по футбол в Катар първите големи изненади вече са факт. Победите на Саудитска Арабия и Япония над Аржентина и Германия бяха определени от много анализатори по света като подвиг.

От сърцето на Катар до Арабския полуостров - празникът беше навсякъде. В Саудитска Арабия обявиха почивен ден след победата над Аржентина.

Снимка: gettyimages

„Поне за мен определено това е бомбата. „Тим, който, ако се върнем назад през годините, ще видим, че губеше с резултати 0:5, 0:6, 0:7 на световни първенства”, заяви Ясен Деянов.

Снимка: gettyimages

„Излезе интересно видео от съблекалнята на Саудитска Арабия. С доста мотивираща реч на наставника на тима. Който освен, че ги мотивира - се кара на своите. Казва, че първото полувреме е било нещо като контрола, но на трибуните има над 40 хиляди, които заслужат повече. Излизайте и играйте”, разказва Филип Друмчев.

И докато едните ликуваха, другите потънаха в скръб.

Снимка: gettyimages

„Тази загуба дойде точно две срещи преди аржентинците да подобрят световния рекорд на Италия от най-голям брой срещи без поражение на национален тим“, посочва Ясен Деянов.

Ден след първата голяма сензация и друг колос отпи от горчивата чаша. Япония заложи клопка на Германия. В Токио ликуваха след победа с два на един.

Снимка: gettyimages

„Аз не го очаквах. Не мисля, че някой го очакваше. Най-малко Германия не мисля, че го очакваше“, заяви Лилия Мустакова.

Снимка: gettyimages

И докато футболистите на Япония даваха пример на терена, техните фенове дадоха пример по трибуните. „Почистването на стадиона от страна на японските фенове е един изключително мил жест. Япония винаги е била държава, която се слави с дисциплина“, допълни Лилия Мустакова.

Снимка: gettyimages

В историята на Мондиалите сензациите са обичайно явление. Но една от тях се откроява, заради недоверието, с което е приета.

„Победата на Съединените щати над Англия през 50-а година в Бразилия. Тогава много журналисти, когато получават на апаратите си информацията за крайния резултат на мача решават, че става дума за печатна грешка и резултатът е 10:1 за Англия, а не 0:1 в полза на Щатите”, спомня си Филип Друмчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.