Това се случва след ексцесии на стадиона

Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че спира финансирането на Миньор Перник, след като на днешния мач за Купата на България срещу Берое фенове на перничани нахлуха в сектора на гостите и заформиха меле, след което имаше пострадали, съобщи БГНЕС. Полицията трябваше да се намеси, за да спре ексцесиите на "Стадиона на мира" в Перник.

Най-малко двама фенове, присъствали на мача за Sesame Купа на България между Миньор Перник и Берое, са откарани в болница, съобщава БТА. Информацията за прекратения за 10 минути мач беше потвърдена и на официалната страница на Берое.

Инцидентът е провокиран от публиката на гостите, които в 60-ата минута изстрелват няколко ракети по посока сектора с привърженици на домакините, предаде gong.bg. Едната от ракетите пада в сектора с агитката на домакините и се предполага, че в този момент е пострадал техен привърженик. Като ответна реакция, миньорци тръгват към сектора с публиката на Берое, за да опитат саморазправа. Но полицията реагира бързо и прави кордон, с който предотвратява директен контакт. Двете публики започват да хвърлят предмети едни срещу други, като вероятно с камък е наранен почитател на старозагорци.

Три линейки пристигат в този момент на стадион "Миньор", като две от тях извозват пострадали към най-близката болница.

"В момента обстановката е напълно нормална", заяви за БТА след края на срещата делегатът на мача Владимир Андреев.

След 10 минути прекъсване, срещата е доиграна без повече проблеми. Берое спечели с 2:0 благодарение на головете на Калоян Кръстев в 5-ата минута и на Абубакар Тунгара в края. Така беройци се класират за осминафиналите в турнира за националната купа и на 3-и декември ще приемат ЦСКА 1948, който днес победи с 4:0 третодивизионния ФК Севлиево.

"Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка). Хората не плащат данъци, за да издържат простотията, агресията и комплексите ви! Със спестените пари за изпотрошеното от Вас, ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани, което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко", написа кметът на Перник Владимиров във Фейсбук няколко часа след двубоя.

"От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник, с които се гордеем....от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото. Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка", допълни той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.