Хърватите отиват на полуфинал

Хърватия достигна до полуфиналите на Мондиал 2022, след като елиминира суперфаворита Бразилия на 1/4-финалите. В редовното време резултатът беше 0:0, в продълженията стана 1:1, след което се стигна до дузпи. Така мачът завърши 4:2 за Хърватия. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В добавеното време на първото продължение Неймар откри резултата по магнетичен начин, пише Gong.bg. Нападателят комбинира на двойно с Родриго, който му върна. Последва навлизане на Ней в наказателното поле на хърваите, след което той финтира няколко хърватски бранители плюс вратаря Ливакович, за да прониже съперника на Селесао - 1:0 за Бразилия. С този си гол Неймар изравни великия Пеле с по 77 гола в историята на бразилския футбол.

В 117-ата минута "ватрените" сътвориха изключително нападение, след като бразилците сбъркаха в защита, а Оршич подаде към Бруно Петкович. Той стреля, а след рикошет в Маркиньос, то Алисон нямаше какво да стори и хърватите изравниха - 1:1.

При дузпите:

1:0 Влашич бе точен за Хърватия.

1:0 Ливакович спаси удара на Родриго.

2:0 Ловро Майер реализира за Хърватия.

2:1 Каземиро е точен.

3:1 Модрич се разписа.

3:2 Педро е точен.

4:2 Оршич е точен.

Следващият съперник на хърватите ще е победителят от мача Нидерландия - Аржентина, който ще се играе тази вечер. Началото е в 21:00 часа и ще може да го проследите в пряко предаване по NOVA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K, както и НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.