Как е стигнал до върха

Йоанис Александров е първият българин, подписал договор с „Чикаго Къбс”. За американския отбор ще играе 5 сезона. Първите си стъпки в бейзбола прави в Италия, когато е на 6 години. На 8  казва, че един ден иска да играе в САЩ. 

„Бях много доволен, тогава се върнахме от Братислава с моя отбор- „София Булс”, получих един имейл от „Пърфект Гейм” . Те ме поканиха да се изявя в Маями в едно училище, да покажа качествата си пред скаути от целите САЩ и за училища реално”, разказа Йоанис Александров.

Йоанис отива в Маями. Започва да тренира в академията на Карлос Кастийо.

„Тренирайки в Маями  всеки ден по 10 часа с него успях да осъществя тази мечта. Играх в Доминикана първия си сезон. Там играх 5 месеца. Имах проблеми с яденето, тъй като климатът е съвсем различен”, разказа още Йоанис.

След Доминикана се връща в Аризона. Там играе един месец. Съжалява, че в България бейзболът не е развит.

„Всеки познава футбол, баскетбол, но не й бейзбол. Бейзболът има милиони начини да отиграеш една топка. Не е винаги една врата до другата, да удариш топката и да я вкараш. Не е така”, коментира още бейзболистът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Вероника Димитрова