"Каквото и правителство да изберем, то ще бъде на глинени крака", категоричен е Димитър Ганев

Имаме трети мандат с предизвестен край – папката ще бъде върната.

Това заяви журналистът Мира Баджева в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS два дни след като президентът Румен Радев връчи третият мандат на БСП и се очаква Столетницата да направи опит за съставяне на редовно правителство.

Третият мандат: Националният съвет на БСП с ключово заседание

Тя не вижда възможност да се появи нов играч на българската политическа сцена. „Може да се обединят в предизборна коалиция или съюз ПП и ДБ – те са коалиция сами по себе си и може да имат обща коалиция. На последните избори имаха самочувствието, че могат сами да се справят и да бъдат първи. Те загубиха част от избирателите си, ще има още отлив от тях”.

Служебното правителство дава отчет за работата си

Според нея ГЕРБ е много по-близка до тях, отколкото БСП. Войната в Украйна много разделя бившите партньори, каза Баджева.

В студиото бе и политологът Димитър Ганев, който също смята, че България отива на избори. „Тази пропаст, изкопана през 2020 г. между партиите на промяната и партиите на статуквото е още жива. Това е причината да не се реши политическото уравнение. ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” имат мнозинство – една от тези три партии трябва да има мнозинство. Очаквам, че някоя от тях ще потвърди мнозинство”, каза Ганев.

"Тези избори в края на март, началото на април ще бъдат пети за две години", изтъкна Ганев и припомни, че няма подобна ситуация в историята на следосвобожденска България.

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Весела Веселинова