Това е втората смъртоносна атака, която разтърсва щата за няколко дни

Нова стрелба в Калифорния. Нападателят е убил 7 души, след като е открил огън на две локации една след друга.

Един човек е в болница в критично състояние. Нападението се е случило в градчето Халф Муун Бей, на 30 километра от Сан Франциско. Стрелецът е 67-годишен мъж от азиатски произход. Полицията обяви, че сред свидетелите на трагедията има и деца.

„Мотивът за стрелбата засега е неизвестен. Заподозреният е открит в автомобила си, на паркинга пред офиса на шерифа в Халф Муун Бей. Той не е оказал съпротива при ареста. В колата му е намерен полуавтоматичен пистолет. Предполагаме, че е действал сам и вече няма опасност за жителите на общността”, заяви шерифът Кристина Корпъс.

Масовият убиец от Лос Анджелис се е самоубил

Това е втората смъртоносна атака, която разтърсва щата в рамките на няколко дни. В събота 72-годишен мъж отне живота на 11 души и се самоуби, след като полицията го издирваше едно денонощие.

„Това е ужасяваща трагедия, каквато никога не сме мислели, че ще ни сполети. Въоръжената агресия в тази страна е в тотално недопустими размери, а тази вечер достигна и до нашия дом. Сърцата ни са разбити. Благодарим на полицията за работата им днес. Но в крайна сметка в тази страна има прекалено много оръжия и трябва да има някаква промяна. Недопустимо е една съвременна държава да функционира по този начин”, смята Дейв Пайн, представител на местната общност.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.