Има нанесени щети и по автомобили

На близо 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини заради силния вятър са реагирали от Службата по пожарна безопасност и защита на населението във Варна през изминалите дни. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР, цитирани от "Булфото". Има и автомобили, върху които са паднали потрошени клони. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Интензивният вятър наложи много сложна оперативна обстановка на нашите екипи. Те са получили 46 сигнала, като 95% от тях се отнасяли предимно за счупени дървета и паднали клони, препречили пътни платна. За щастие, нанесени са само материални щети. Нямаме данни за пострадали граждани“, каза инсп. Ивайло Методиев, РДПБЗН – Варна. 

Сигнали за паднали клони и рекламни пана в неделя са подадени и до дежурния екип в Община Варна. Най-сериозният от тях е за счупени стъкла на парапета на Младежкия дом. Обектът е почистен и заграден.

Вятър със скорост над 110 км/ч в Сливен, има места без ток и материални щети

Има и паднали заграждения около археологическите находки в Шишковата градинка. Предстои те да бъдат възстановени.

От Община Варна съобщиха също така, че е започнала поетапна подмяна на скъсаните от силния вятър знамена,‭ ‬разположени в централната градска зона и по булевардите.‭ ‬Продължава и почистването на паднали клони.

Скоростта на поривите на вятъра в понеделник достига 60 км/ч. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.