"Апелирам всеки да си носи отговорността, правилно да си възпитава и децата", каза Демерджиев

МВР внимателно ще провери дали служителите на реда, участвали в масовия бой в Плевен преди седмица, са превишили правата си, обяви вътрешният министър Иван Демерджиев.
Той допълни, че няма да допусне необоснована физическа агресия срещу служителите на ведомството. Поводът за думите му е разследването за побой на 19-годишно момче в Плевен.

Все още не е готова техническата експертиза на записите от общинските камери за виденонаблюдение, която ще каже кой кого е удрял в нощта на 11 февруари. Това потвърдиха за NOVA  от Окръжна прокуратура - Плевен, която води разследването за нанасяне на телесна повреда.

Вътрешният министър за пребития пред дискотека младеж: Той съвсем не е подходил безобидно

„Аз не оправдавам ексцеса в техните действия, ако е имало такъв. Просто апелирам всеки да си носи отговорността, правилно да си възпитава и децата и да знае - казах вече многократно - че полицейските служители не могат да бъдат предмет на агресия, независимо каква е агресията”, каза Демерджиев.

Според  Костадин Недялков - баща на битото момче: „Те като органи на реда са могли да извикат патрулка, която е била наблизо, 112, или да извикат някакво подкрепление от тяхна страна, за да може тези момчета, независимо че и синът ми е вътре....ако трябва да ги приберат за изясняване на нещата”.

При разследване за нанасяне на телесна повреда, законът не предвижда вземането на проба за употреба на дрога. А дали и колко алкохол са употребили участниците вече е невъзможно да се разбере.
„Полицейските служители не са боксови круши....както и всички останали хора”, каза Демерджиев.

Дисциплинарна комисия проверява поведението на петимата полицаи, замесени в масовия бой в центъра на Плевен. Резултатите се очакват в най-скоро време. Пред "Нова" Костадин Недялков беше категоричен, че поема отговорност за поведението на сина си. Първоначалните данни от разследването сочат, че след като 19-годишният младеж и негов приятел се сбили с четирима гръцки граждани, вероятно студени в Медицинския университет, шестима полицаи се опитали да ги разтърват. Вместо това били посрещнати с юмруци. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.