Поредният вандалски акт срещу автобус от градския транспорт в града по чудо се размина без пострадали

14-годишно момче и полицейски служител са ранени в Пловдив след безразборната стрелба от двама ученици по автобус на градския транспорт. При безразборната стрелба е ранено в ръката 14-годишно момче, което е преминавало покрай мястото на стрелбата. Пострадала е и полицайка, който към онзи момент не е бил на работа и не е била с униформа. Два изстрела минават- единият до ухото й, а другият през косата й, почти до окото й. Счупено е и предното обзорно стъкло на автобус.

Двете момчета - на 14 и на 15 години, са стреляли хаотично в продължение на час, от апартамент на 6-тия етаж от блок, близо до Математическата гимназия. Целили се в подвижни мишени. И двете момчета са били въоръжени с въздушни пистолети, закупени наскоро. Оръжието едното е закупено от бащата на 15-годишното момче като няколко дни след това е закупено и второ оръжие от второто момче, но без родител.

Към момента не е ясно ще си понесе съответната административно-наказателна отговорност от страна на юридическото лице- магазин, управителят на магазина, която санкция е в размер на 2 хиляди лева.

Непълнолетни стреляха по автобус на градския транспорт в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьорът на автобуса, пълен с пътници, който се превръща в една от мишените, все още е в шок. Сачмата попада в предното стъкло на сантиметри от лицето му.
„И най-лошото беше, че прозорецът ми беше отворен и нивото, на което е самият изстрел и точно от лявата ми страна, може би няма и 50 сантиметра от лицето ми”, каза Харач Бойджиян - шофьор на автобуса.

За последните четири месеца това е трето нападение срещу автобус на същата фирма. Според Костадин Тотков - началник в „Автобусни превози“- Пловдив, щетите по автобуса са над 3 хиляди лева. „Стъклото не е налично, тепърва предстои да се намери и достави”, обясни Тотков. По думите му при предишния подобен случай извършителите също са хванати, но те не са пожелали да платят щетите.

Двете момчета са задържани за 24 часа. След което ще бъдат отведени в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни с противообществени прояви. Там ще остават за определен срок. Наказателна отговорност ще се търси и на родителите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook