Нападателите се издирват

Нападатели ограбиха столичен ресторант, две жени пострадаха, научи NOVA.

Престъплението е извършено около 02:00 ч. през нощта, след приключване работата на заведението в центъра на София. Двама мъже с противогази нахлули и напръскали обилно със спрей две жени от персонала. В този момент те броели оборота. Нападателите издърпали парите от ръцете им и избягали.

Продължава издирването на тримата мъже, откраднали кеш терминал в София

Откраднатата сума е около 24 000 лева, научи NOVA от свои източници. 

„След 1.30 няколко човека влизат вътре при почистване на зеведението. Имало е 3 души – управител, салонен управител и заместник-управител, които са били напръскани с някакво вещество и са били иззети отчетените суми от деня”, потвърди председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. 

Пострадалите жени веднага са откарани за преглед в болница ИСУЛ.

„В 3 часа сутринта, на нощното дежурство са постъпили 2 дами, на 28 и 33 години, които са били напръскани с лютив спрей. Те са били в сравнително добро състояние. При тези напръсквания най-големия проблем е, че очите силно започват да лютят. Започва сълзене”, обясни очният лекар наталия Гоцевска. 

Продължава разследването на въоръжения обир на офис за парични преводи в София

Жените вече са освободени за домашно лечение. Записите от всички камери в района са иззети от полицията. Шокирани от случилото се, управители на съседни заведенията вече обмислят и физическа охрана, за да се предпазят от подобни дръзки престъпления.

Извършителите се издирват. Образувано е досъдебно производство. От управата на заведението отказаха коментар по случая.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.