Един от сочените за извършители е с повдигнато обвинение

Двама младежи - на 15 и 18 години, пребиха почти до смърт 67-годишен мъж от димитровградското село Странско. Възрастният човек е бил намерен на улицата в тежко състояние в събота вечерта. Настанен е в болницата в Хасково. Според местните хора жестокият побой е заради една цигара.

В нощта преди изборите двете момчета отишли при пострадалия Филчо с бутилка алкохол. Въпреки нанесения жесток побой след това, на следващия ден мъжът сам излиза от дома си. Бил в съзнание, но съседи, които го намерили, казват, че не бил съвсем адекватен. Потърпевшият е откаран в болница с опасност за живота, където по-късно изпада в кома.

„Когато го видях, целият беше подут, по ушите и устните му имаше кръв”, разказва Янко Симеонов, съсед на пострадалия. Той допълни, че един от сочените за нападатели има досие, макар че е едва на 18 години. Обвиняван е в опит за убийство и кражби. Бил е и в пробация.

Нападнаха и ограбиха възрастен мъж в Тервелско (ВИДЕО)

Кметът на селото Хубен Пончев първи е подал сигнал в полицията. „Това момче е за затвора и не е за пускане, където и да отиде е проблемен”, каза в ефира на „Здравей, България” Пончев. Младежът вече е с повдигнато обвинение.

18-годишното момче е задържано за 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест. Обвинението, което му е повдигнато, предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода. Жителите на село Странско инициират подписка с искане за по-строго наказание.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.