Вижте как можете да помогнете на Рени Георгиева

26- годишната Рени Георгиева се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация . Тя разчита изцяло на дарения, за да оздравее.

Животът на Рени се променя, когато чува диагнозата „хронична бъбречна недостатъчност”.

„Мечтата ми е колкото се може по-скоро да оздравея. Пожелавам си за рождения ми ден това да бъде моят подарък . Да се оправя”, споделя Рени.

Преди година здравето ѝ започва да се влошава. „Започнах да вдигам много високо кръвно и да ми се подуват краката. Бях навън. Прибрах се и получих кръвоизлив от носа, който не можа да спре. Отидохме в спешното в „Пирогов”. Направиха ми кръвни изследвания и докторът направо се стресна, когато видя резултатите”.

До този момент Рени никога не е чувала за хемодиализа. Разбира всичко за нея. Това е единственото, което я държи на крака.

„В болница „Пирогов” постъпи за лечение. Казаха, че единият бъбрек не функционира.  След това казаха, че ще повторят изследванията , за да са сигурни какво се случва с бъбреците. Направиха второ изследване и казаха, че не функционира и другият. Трябва да мине директно на хемодиализа”, разказва бащата на Рени.

След „Пирогов” семейството на Рени се консултира със специалисти от „Александровска болница” и болница „Света Анна”. Единственият начин младата жена да живее нормално, е нейната майка да дари своя бъбрек .

 „Ние сме петчленно семейство. Средната ми дъщеря е на 22 години и е с детска церебрална парализа . Рени е втората ми дъщеря. Тя от 1 година е с това заболяване. Просто вече сме съсипани. Не знаем към кого да се обърнем и какво да направим”, заявява бащата на младата жена.    

Семейството избира да не подаде документи, за да бъде извършена трансплантация в България и търсят оферта от болница в Турция. Нужната сума за лечението на Рени е 25 000 евро.

„Вярвам , че ще ми помогнат. Има много добри хора. Досега сме се справяли винаги сами, обаче с тази голяма сума няма да можем да се справим”, изрази надежда младата жена.

26- годишното момиче вече има планове за бъдещето – да отвори фризьорски салон. И вярва, че съвсем скоро ще има шанса да се бори за мечтите си.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на следната банкова сметка:

FIBANK: BG73FINV91501317681926

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Рени Атанасова Георгиева

Основание: Дарение

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.