Контролът върху тях ще остане в ръцете на Москва

Руските ядрени оръжия вече могат да бъдат официално разположени в Беларус, след като двете страни подписаха споразумение. Контролът върху оръжията ще остане в ръцете на Москва.

С този ход се официализира сделката, договорена по-рано от руския президент Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко.

РЕАЛНА ОПАСНОСТ ИЛИ ПРОПАГАНДЕН ТРИК: Какво означава трансферът на ядрени оръжия от Русия в Беларус?

Западът на няколко пъти осъди използването на ядрени оръжия като метод за заплаха и определи действията на Русия като неразумни.

Междувременно наемниците от Вагнер започнаха да се изтеглят от Бахмут. Собственикът на паравоенната организация Евгений Пригожин каза, че обявеният по-рано срок до края на месеца ще бъде спазен. Позициите би трябвало да бъдат заети от редовната руска армия.Украйна потвърди, че вижда ротация на бойни части на някои места. Според украинците редовната армия сменя наемниците в покрайнините на Бахмут, но Вагнер остават в самия град.

Двете групи бойци, които поеха отговорността за навлизане в граничния руски Белгородски район, се похвалиха с успеха на своята операция.

Бойците опровергаха твърденията на Москва за десетки жертви и заявиха, че са демонстрирали слабост на руската отбрана. Общо били дадени двама убити и 12 ранени. Командирът на Руския доброволчески корпус се закани, че ще има нови операции на руска територия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.