Според него е нужно увеличаване на възрастта за пенсиониране

Задължително трябва се намалят разходите от бюджета за пенсионно осигуряване. Трябва да са нула, като се увеличат вноските за пенсии и се намаляват броя на пенсионерите чрез увеличаване на възрастта за пенсиониране. Това каза финансистът Емил Хърсев за "Денят на живо".

МИСИЯ (НЕ)ВЪЗМОЖНА: Ще бъде ли постигнат 3% бюджетен дефицит

"Има как да бъдат ограничени харчовете за чиновници при фиксираните бюджетни параметри. Държавата харчи два пъти повече отколкото преди 10 години. БВП се качва и постъпленията от нормалната дейност на икономиката и инфлацията растат. Перспективата е еврозоната или връщане към система на плаващ валутен курс", коментира той. 

Според него постъпленията от данъци ще намалеят при увеличението на ставките по ДДС. "Винаги ще сме в някакъв процес на административна реформа. В здравеопазването и образованието тепърва сериозният диалог предстои. Бизнесът все повече се еманципира от политиката", заяви Хърсев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.