СГС твърди, че е допуснато нарушение, което води до ограничаване правата на обвиняемите

Софийският градски съд върна на Прокуратурата делото срещу двамата полицаи, ескортирали Димитър Любенов на Околовръстното шосе на София. В определението на съда е записано, че е допуснато съществено нарушение, което води до ограничаване правата на обвиняемите лица.

Уволниха полицаи, свързани с катастрофите на Околовръстното и на бул. „Черни връх” в София

През май Прокуратурата даде на съда двамата полицаи, станали известни след тежка катастрофа миналия септември. При инцидента Любенов караше с висока скорост и след употреба на забранени вещества. Колата му удари друг автомобил, а при сблъска почина френска гражданка.

Любенов бе арестуван, а после стана ясно, че той е имал ескорт от полицаи, на които, по думите му, е платил 200 лева. Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински.

Съдът не пусна под домашен арест обвинения за катастрофата на Околовръстното в София

Малински е обвинен, че като полицай е взел 200 лева, за да не спре Любенов да кара, а също и не е съобщил за случая. Той ще отговаря и за това, че след като е видял катастрофата, не е съобщил за нея в дежурната част и не е оказал помощ.

Гечева бе дадена на съд само за длъжностно престъпление и затова, че не е оказала първа помощ при инцидента на Околовръстното шосе. Тя няма обвинение за подкуп.

За да върне делото на Прокуратура, съдът записа, че така формулираното обвинение, е в противоречие със заявените факти и обстоятелства.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Димитър Абрашев, БТА