През 2015 година Габриела и Стефани взимат златото на европейските игри в Баку

Основната цел пред трикратните европейски шампионки в бадминтона Габриела и Стефани Стоеви е квота за олимпийските игри в Париж. Това споделиха те при завръщането си в България след спечеления златен медал на Европейските игри в Полша.

През 2015 година Габриела и Стефани взимат златото на европейските игри в Баку. Осем години след това в тазгодишното издание, българките отново са на върха.

"Щастливи сме от резултата. Беше напрегнато състезание тъй като имахме проблеми помежду си разбира се. Тръгнахме без никакви очаквания и не искахме да си слагаме никаква преса на раменете и гледахме да сме фокусирани във всеки мач", заяви Стефани.

Сестри Стоеви спечелиха злато на Европейските игри в Краков

"Ние имахме много дълго пътуване от селото до залата около час и половина път, така че много се радваме, наистина беше тежка седмица, но се радваме, че този път сме от победителската страна", посочи Габриела.

А цел номер, едно, която си поставиха сестрите е трето поредно участие на Олимпийски игри.

"Сега следващия месец имаме световно първенство в Копенхаген това ще е другата основна цел и разбира се най-голямата е да се класираме на Олимпийските игри в Париж", разкри още Габи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.