Той е без загубен сет в турнира

Григор Димитров се бори за четвъртфинал на „Уимбълдън“.  До момента българският тенисист е без загубен сет в турнира. В този час са осминафиналите. След тотална доминация в първите два кръга, през уикенда Димитров хвърли ръкавицата към Франсис Тиафо. 

„Невероятна седмица за мен. Просто се наслаждавам на всеки един ден“, каза Григор Димитров. 

Григор Димитров спечели убедително над Франсис Тиафо

„Играта му е перфектна за тревен корт. Това винаги е било. Но не винаги е бил с това самочувствие“, заяви Юлиан Стаматов, спортен коментатор и бивш тенисист. 

Според тенис експерта, 32-годишният Димитров борави добре с две мощни оръжия – своя опит и своята физика. „Даже бих казал, че е по-добре физически в момента, отколкото като беше на 22-23 години“, заяви той. 

Протест на екоактивисти прекъсна мач на Григор Димитров на "Уимбълдън" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Срещаме се и с капитана на България за Купа „Дейвис“. По думите на Димов през последните 2 години българският тенис, генерално, е в подем.

„Не мога да кажа, че сме се затъжили за успехи. Никога назад в историята не е било да имаме трима участници при мъжете в турнирите от Големия шлем“, каза Валентин Димов, треньор на България за Купа "Дейвис". 

През 2014 година Григор достига до полуфинал на турнира. Четири години по-рано същото постигна и Цветана Пиронкова. Следващото препятствие пред тенисиста на „свещената трева“ е шестият в света – Холгер Руне.

„Смятам, че Григор е по-добрият играч на трева. Ако си вдигнеш летвата предварително е огромна грешка, мисля, че Григор няма да го направи“, каза още Юлиан Стаматов. 

Григор Димитров и Виктория Томова с първи мачове на Уимбълдън

„Цяла България много обича Григор. Той е показвал неведнъж, че е от играчите, които могат да стигнат до финала“, завърши Димов. 

Повече за мача четете на Gong.bg

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.