Той подбирал жертвите си сред компаньонки, които се рекламират в интернет

След повече от десетилетие разследване, властите в Ню Йорк арестуваха архитект за няколко убийства на жени. Рекс Хюърман беше обвинен за смъртта на 3 от жертвите. Подозренията са, че е убил между 10 и 18.

Полицията беше категорична, че става дума за сериен убиец. Той подбирал жертвите си сред компаньонки, които се рекламират в интернет. Телата на жените най-често са намирани на плажа "Гилго" източно от Ню Йорк. Въпреки мащабното разследване, през годините нямаше заподозрян. Сега неофициалната информация е, че полицията е използвала нови технологии и е засякла следи от ДНК върху жертвите. Те били от съпругата на 59-годишният архитект, който от вчера е арестуван.

15 години затвор за мъж, убил свой познат в Монтанско

"Работата още не е свършена. Но това е решителна стъпка напред. За да постигнем целта, която си поставихме в самото начало - да дадем отговори на тези семейства и справедливост на жертвите", заяви Стивън Белони, служител от община Съфък.

"Говорехме с него често. Всеки ден. Детето му е добро, то е със специални потребности. Човекът беше тих, не пречеше на никого. Израсна тук с родителите си и брат му", обясни Етиен Девилие, съсед на заподозрения.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook