Сблъсъкът между първия и втория в световната ранглиста при мъжете е утре

Карлос Алкарас и Новак Джокович ще се изправят един срещу друг на финала на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Сблъсъкът между първия и втория в световната ранглиста при мъжете е утре, 16 юли, от 16:00 часа българско време. Зрителите по трибуните на Централния корт ще се насладят на дългочакан сблъсък за трофей от Големия шлем между двамата най-добри тенисисти в момента.

Алкарас излиза в първия си финал на Уимбълдън и общо втори от Големия шлем след този на Ю Ес Оупън миналата година, когато грабна титлата след успех над Каспер Рууд. 

Алкарас и Джокович имат два мача помежду си до момента, като балансът е 1-1 победи. Испанецът триумфира на родна земя на Мастърса в Мадрид миналата година, но Джокера се реваншира с четирисетов успех на полуфиналите на Ролан Гарос, когато младият му противник изпитваше и проблеми с крампи в последните два сета. Победителят от Уимбълдън ще си тръгне с чек за 2 350 000 паунда, а загубилият – с 1 175 000 паунда.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС