Единият направил опит да избяга

Столични полицаи задържаха трима души от активния криминален контингент, свързан с автокражби. Те са на възраст 49, 47 и 32 години и са арестувани в хода на спецоперация. Един от тях опитал да избяга, при което се включили и служители на сектор „Специализирани тактически действия – Кобра” и отдел „Специализирани полицейски сили” при СДВР.

Мащабна спецакция в пет града у нас, задържани са десетки заподозрени автокрадци (ВИДЕО+СНИМКИ)

В хода на разследването са събрани неоспорими доказателства за престъпната им дейност, в това число ДНК експертизи. При претърсвания на адреси, обитавани от задържаните, са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип „тапа” за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели, използвани за транспортиране и укриване на откраднатите коли.

Сарафов за “Автоджамбазите”: Нахвърлят се като пирани върху автомобилите

По безспорен начин е установено, че тримата противозаконно са отнели два автомобила, които след издирвателни действия са намерени укрити - единият в специално нает за целта гараж, а другият между жилищни блокове. Двама от групата за задържани и през април и май, непосредствено след като откраднали коли.

След доклад на събраните материали по образуваните досъдебни производства в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми за извършените престъпления и са им наложени мерки „задържане под стража” за срок до 72 часа.