Вижте лакво е общото между Бразилия и Аржентина

Общото между Бразилия и Аржентина е, че и двете са част от Латинска Америка и на територията им се намират водопадите „Игуасу”.

„Това са общо 275 водопада, които са с дължина от 2700 метра, но по-голямата част е в Аржентина, по-малката е в Бразилия. И всъщност това чудо на природата, което се изсипва с хиляди тонове вода, е общото между тях. И в Парагвай има едно парченце водопад”, разказа пътешественикът и журналист Маги Гигова.

В същото време двете държави са много различни. „Бразилия например е последната държава, която е отменила робството, и затова там има много потомци на африканските роби. Докато в Аржентина никога не е имало робство.Те са имали крал. И никога местните племена не са били унищожавани така брутално”, разказа още Маги Гигова.

По алеите на Рио Де Жанейро се виждат бели, черни и червени камъчета.

„Те символизират трите раси, които са създали Бразилия. Докато в Аржентина е много колониално, питомно и европейско - все едно си в който и да е европейски град. В Аржентина на някой с германска фамилия, не трябва да се задава въпроса "Какъв е бил дядо ти”, допълни журналистката.

Повече гледайте във видеото.