Той е арестуван тази сутрин, научи NOVA

Задържаха сочения за извършител на бруталното посегателство над 18-годишно момиче. Той е арестуван тази сутрин в Стара Загора, научи NOVA.

На два пъти мъжът изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение. По случая са разпитани свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България”.

400 ШЕВА: Мъж обезобрази приятелката си с макетно ножче и обръсна главата ѝ

След укриване соченият за извършител е бил задържан от полицейски служители около 7:30 ч. тази сутрин на входа на Стара Загора, докато е пътувал в автомобил.

Мъжът е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо него.

ЗАРАДИ МОМИЧЕТО, ОБЕЗОБРАЗЕНО С МАКЕТЕН НОЖ: Остри реакции и призиви за протести

Момичето беше обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът му е счупен, а за да бъде гаврата пълна - накрая цялата му коса е подстригана с машинка. Младата жена е спасена, но са ѝ направени 400 шева.

Последва вълна от въпроси и негодувание, след като на втора съдебна инстанция обвиняемият за нападението първоначално беше пуснат от ареста, защото случилото се било „лека телесна повреда”.