Има много филми, които ни карат да повярваме в истинската любов, въпреки че разказват измислени истории

Има много филми, които ни карат да повярваме в истинската любов, въпреки че разказват измислени истории. Докато пресъздават чувствата на героите си обаче, много актьори пренасят любовта от снимачната площадка в личния си живот, пише Edna.bg.

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON, открихме няколко филма, които не само разказват красиви истории, но и са се превърнали в повод главните актьори в тях да се влюбят.

Пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM вижте тук.

А ето и кои са филмите, които са събрали тези двойки и които можете да гледате в платформата на EON още сега.

1. Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“

„Крадецът на праскови“ разказва една трагична любовна история, излязла изпод перото на Емилиян Станев. Филмът излиза през 1964 г., а двамата актьори, които изиграват ролите на обречените влюбени, са звездата на родното кино Невена Коканова и сръбският актьор Раде Маркович.

Огънят помежду им пламва веднага на снимачната площадка. Така, докато изиграват една от най-пламенните любовни истории на екрана, Невена и Раде пренасят любовта в реалния живот. „Още на първия дубъл се усети, че между нас прехвърчат искри. Мисля, че филмът се харесва и днес, защото в него се разигра истинска любов, не само на екрана, а и наяве“, спомня си Маркович в свое интервю. Той не си спомня точния момент, когато привличането се е превърнало в любов, но признава, че го е осъзнал чак след снимките, когато се завърнал в Белград.

Любовта им обаче е забранена, защото той е женен за сръбската си колежка Оливера Маркович, а тя е омъжена за режисьора Любомир Шарланджиев. Въпреки това цели 7 години Раде и Невена се отдават на невъзможната си любов, като той се развежда и се връща в София, за да е с Невена. В началото на 70-те двамата слагат край на аферата, оставайки приятели завинаги и пишейки си писма в продължение на четири десетилетия.

2. Брадли Купър и Зоуи Салдана в „Думите“

В основата на сюжета на „Думите“ не стои любовната история на героите на Брадли Купър и Зоуи Салдана, които изиграват съпрузи. Всъщност лентата разказва историята на една друга двойка, която няма как да не ви развълнува. Докато снимат обаче, Брадли и Зоуи се влюбват, като връзката им като че ли не върви много гладко.

Снимка: Getty images

Според близки до Купър именно той инициира първата им раздяла през 2012 г. само няколко месеца, след като са започнали да излизат. „Той просто не искаше да е обвързан тогава“, твърдят те. И въпреки че двойката отново се събира, проблемите им изглеждат непреодолими и окончателната раздяла е неизбежна. Двамата така и не оповестяват официално причината да поемат по различни пътища, а в медиите се спекулира, че майката на Брадли, с която той е много близък, не одобрявала приятелката на сина си.

По-късно Зоуи описва партньорството им в „Думите“ като удоволствие, а самия Купър нарича „много отдаден и истински професионалист“. Впоследствие двамата отново работят заедно и изглежда помежду им няма никакво напрежение. Салдана признава в интервю, че раздялата с Брадли ѝ е помогнала да открие себе си и да не се страхува да остане сама. В момента тя е омъжена и има три деца, а Брадли Купър е баща на 6-годишно момиченце с бившата си съпруга Ирина Шейк.

3. Джони Деп и Амбър Хърд в „Дневникът на едно пиянде“

В „Дневникът на едно пиянде“ Джони Деп влиза в ролята на журналист, който започва работа в Пуерто Рико. Героят му среща фатална красавица, която е сгодена за друг и моментално се влюбва в нея – точно както се случва и с Деп и екранната му партньорка Амбър Хърд през 2009 г. Двамата започват да се срещат в края на 2011 г., а през 2012 г. Деп и дългогодишната му партньорка Ванеса Паради обявяват публично раздялата си след 14-годишна връзка.

По-късно Джони неохотно ще признае, че е изневерил на майката на децата си със своята колежка. Три години по-късно Джони и Амбър, една от най-популярните двойки в шоубизнеса, се женят в дома си в Лос Анджелис. Но както всички знаем, тази история, която отстрани изглеждаше като романтична приказка, се оказва мрачен кошмар с необратими последици и за двамата.

Снимка: Getty images

През 2016 г. Хърд подава молба за развод с Деп и го обвинява във физическо насилие. Разводът им е финализиран на следващата година, а Амбър получава 7 милиона долара от извънсъдебното споразумение. През декември 2018 г. Хърд написа статия за The Washington Post, в която заяви, че е била малтретирана във връзката си, което доведе до драматичното и широко обсъждано дело за клевета миналата година, което Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга и спечели.

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:

Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!