Те загинаха, след като микробус, превозващ пътници за седмичен пазар, се преобърна на завой

Един от най-тежките пътни инциденти в Мароко доведе до смъртта на 24 души в неделя в централната провинция Азилал, съобщиха официални лица. Те загинаха, след като микробус, превозващ пътници за седмичен пазар в град Демнате, се преобърна на завой, съобщиха местните власти.

Катастрофите са чести по пътищата на Мароко и други северноафрикански страни, където всяка година загиват хиляди хора. През март 11 души, предимно селскостопански работници, загинаха, когато микробусът им се блъсна в дърво, след като шофьорът загуби контрол в провинциалния град Брашуа.

Много по-бедни граждани използват автобуси и микробуси, за да пътуват в селските райони. През август миналата година 23 души загинаха и 36 бяха ранени, когато автобусът им се преобърна на завой източно от икономическата столица на страната Казабланка.

Средно 3500 смъртни случая на пътя и 12 000 наранявания се регистрират годишно в Мароко, твърди Националната агенция за пътна безопасност. Миналата година числото е било 3200 жертви Смъртите случаи на ден са средно по 10 души.

Източник: БГНЕС