„Много добро момче е, никой лошо не може да каже за него, всички в селото го обичат”, добави Сибил

16-годишно момче е задържано за убийство, извършено във варненско село в понеделник, съобщават от Окръжната прокуратура в морската ни столица.

Съдът остави в ареста обвинения за убийствата в Лозен (ВИДЕО)

Шиген Челеби разговаряла с братовчед си край изоставена административна сграда в центъра на селото, когато била нападната от група момичета.

„Беше тъмно и 3 момичета дойдоха, първо ми светеха с фенерче в очите. След това застанаха пред мен и ме нападнаха. Също така и моята приятелка, която беше при мене. След това тя се разпищя и дойдоха други хора да ни разтървават”, разказва Шиген Челеби.

При конфликта 31-годишният Гюрсел, който е родственик на нападателките, нанася удари на девойката.

„С юмрук ме удари и с ритници в корема и аз паднах на земята ей тука”, каза още Челеби.

Шиген е получавала заплахи и преди от момичетата, които живеят в Белгия, но летуват при роднини във ветринското село.

„Знаех, че със сестра ми имат дрязги преди една седмица, сестра ми ми сподели, че я заплашил с това, че я чака зад здравната служба вечерта, че ще й направи нещо. Също така от страна на момичетата има заплаха, че ще я убият, че ще я набият”, посочи Сибил Челеби.

По сигнал на място идва патрул от полицията в Провадия, но Гюрсел изчезва. След полунощ тялото му е открито пред дома му.

„Дойдоха и полицаите и казаха: „Хайде госпожо, влизай и си лягай. Ние ще го чакаме.” Е, ще го чакат, обаче те заградиха улицата. Синът ми го нямаше тук на пътя. Как стана изведнъж, синът ми се намери тук на този диван умрял!?" Това обясни Гюлсерен, майка на убития.

Майката на убития Димитър от Цалапица: Нещо се прикрива, има голям чадър

За убийството е арестуван 16-годишен младеж от селото. „Познаваме се, приятели сме, обаче не беше тук. Няма нищо общо с този случай. Нищо не сме му разказвали”, обясни Шиген.

„Много добро момче е, никой лошо не може да каже за него, всички в селото го обичат”, добави Сибил.

Дори родителите на загиналия Гюрсел не вярват, че 16-годишният младеж е виновен за убийството му. „Не, ни вярвам! Той е такова кротко дете!”

Според прокуратурата, обаче, са събрани доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпление. Предстои внасянето на искане в съда за постоянното му задържане под стража. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.