Нападателят е задържан

89-годишен мъж от Ямболско е в интензивно отделение, след като е бил обран и пребит от 20-годишен младеж. Нападателят е взел от дома на възрастния човек току-що получената от него пенсия.

Мъжът от село Лозенец е с тежки наранявания по лицето и тялото. Смятаният за извършител вече е задържан и е обвинен за грабежа и нанасянето на тежките телесни увреждания.Той остава за постоянно в ареста. А нападнатия мъж остава в болница. След съдебно-медицинска експертиза може да бъде повдигнато и обвинение за нанасяне на средна или тежка телесна повреда. 

„Мъжът бе приет в болница с множество травми по глава и гръден кош. Имаше контузно-разкъсни рани по крайниците,Бил е приет в болница в безсъзнание”, заяви доктор Панайот Диманов.

„Синът Ви уби човек в катастрофа”: „Ало” измамниците с нова схема

Пребитият мъж със сетни сили се опитал да потърси помощ. Пръв се отзовава случайно преминаващ по улицата младеж.

"Видях, че излиза от дома си и отива до комшията да вика за помощ. Аз затуй спрях с колата, да го питам дали има нужда от помощ, да извикаме линейки полицаи", разказва Петко.
В болницата последвали няколко операции за стабилизирането на 89-годишния мъж. Той Трябва да бъде наблюдаван още няколко дни.

Полицията задържа нападателя. Това е 20-годишния Валентин Вичев. Пребил 89-годишния дядо, докато не му дал пенсията си от 380 лева.

"Това не е първият случай, в който Валентин влиза да краде в Лозенец. Влизал е многократно в много къщи, но този път има и посегателство. Този човек беше и е най-добрият в селото", каза Динка Караиванова, кмет на с. Лозенец.
Валентин е осъждан за кражба.

"Той винаги влиза, след като възрастните хора си получат пенсията. Избира си жертвите да бъдат самотно живеещи", разкрива тя.

Фитнес инструктор уби съпругата си на живо в Instagram

При гледане на мярката на Валентин съдът го остави за постоянно в ареста. За сега повдигнатото обвинение е за грабеж, но след съдебно медицинска експертиза на пребития мъж, прокурорите ще повдигнат още обвинения.

"Наказанието му е значително по-тежко от това, което е в настоящия момент", заяви прокурор Недко Русев.

Нападателят е бивш спортист. Кариерното му развитие, според хората в селото, спряло заради зависимост от наркотици. Според майка му синът ѝ е виновен и трябва да си понесе наказанието. "Нито сме го карали, нито сме искали да става този инцидент. От нищо не е лишен синът ни'', сподели тя.

Хората в селото се надяват 20-сет годишния младеж да получи най-тежкото наказание, според закона. Прокуратурата може да повдигне обвинение на нападателя за до 15 години лишаване от свобода.