Това обяви зам.-министър на земеделието

Проверяват сечта в района на Царево за пет години назад. Това обяви заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, който присъства на заседание на Междуведомствената комисия в морския град, която беше създадена след бедствието.

„Извършваме проверка още от петък миналата седмица. На този етап не се доказва незаконна сеч. В срок до 21 септември ще направим проверка на сечта за пет години – за нейните размери, разрешена, планувана, отчетена. Става въпрос за шестте водосбора на реките, които причиниха бедствието”, уточни зам.-министърът.

Виргиниюс Синкявичюс: България не е поискала помощ по механизма, който позволява компенсация на щетите от наводненията

От общинската администрация са направили обход на всеки един от инфраструктурните обекти. „Около 70 обекта ще попаднат в Междуведомствената комисия, с която Община Царево ще желае помощ от държавата”, обяви кметът на града Георги Лапчев.

Предстои „светкавично” отремонтиране на язовирните стени, които са „изключително компрометирани”, ремонт на мостовите съоръжения и поправяне засегнатите асфалтови настилки по цялата територия на общината, уточни градоначалникът.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК