В момента мъжът е за постоянно в ареста

Доживотен затвор без право на замяна за Чавдар Бояджиев, убил по жесток начин 18-годишната Яна и 27-годишния Иво от с. Лозен и отнел живота на 22-годишна жена година по-рано. В петък вечер близки и приятели на жертвите се събраха на нов протест и блокираха кръговото кръстовище от Околовръстния път към с. Лозен.

Шефът на СДВР: Части от жертвата, открита в шахта, са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София

Хората се страхуват, че ако обвиняемият Чавдар Бояджиев бъде пуснат на свобода, ще извърши още убийства. Майката на убитият Иво е категорична, че протестите няма да спрат, докато извършителят не получи заслужена присъда. В момента мъжът е за постоянно в ареста.

"Ако искам някаква присъда, то трябва да я дам аз. Това е невъзможно. Така, че искаме максималната присъда - доживотен затвор без право ба замяна", заяви Дора Георгиева, майка на убития Иво.

През 2022 г. Чавдар Бояджиев е освободен с мярка „подписка“ по дело за убийство на
по непредпазливост.

Съдът остави в ареста обвинения за убийствата в Лозен (ВИДЕО)

"Чавдар е искал 15 хил. лв., като не е върнал тези 10 хил. лв. преди това. Искал е ПИН кода на кредитната му карта и сина ми му е отказал. Кредитните карти да били в джоба му, той е искал паролата на кредитните карти, за да може да тегли пари.", обясни ​Тенчо Колев, баща на убития Иво Колев.