Прокуратурата поиска 18 години лишаване от свобода за музикант

Френският рапър MHD беше осъден на 12 години затвор от Парижкия съд, където се яви с осем съобвиняеми за убийство на млад мъж през 2018 г. като част от разчистване на сметки между враждуващи банди, съобщи АФП.

Петима от съобвиняемите му също бяха осъдени на присъди от 10 до 18 години затвор. Други трима мъже бяха оправдани, като съдът прецени, че единият от тях не е бил на място по време на престъплението, а за другите двама не разполага с достатъчно доказателства, за да ги осъди.

Хиляди на протест в Испания срещу задържането на известен рапър

Прокуратурата поиска 18 години лишаване от свобода за музиканта, чието истинско име е Мохамед Сила, и от 13 до 20 години затвор за шестимата други обвиняеми, както и две оправдателни присъди.

От разносвач на пица в Париж за няколко месеца Сила се бе превърнал в призната звезда не само във Франция, но и в чужбина, където беше забелязан от артисти като Мадона и Дрейк.

При обявяването на присъдата няколко жени от публиката, роднини на обвиняемите, избухнаха в сълзи. MHD, от своя страна, остана стоически спокоен, преди да прегърне плачеща жена. След това бе арестуван, за да бъде отведен в затвора.

Канадската К-поп звезда Крис У осъден на 13 години затвор

Източник: Христо Кьосев, БТА