Луис Рубиалес целуна звездата на Испания Джени Ермосо

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес бе изваден от футбола за три години от ФИФА. Причината е скандалното му поведение след финала на Световното първенство за жени, когато той целуна звездата на Испания Джени Ермосо без нейното разрешение.

ЗАРАДИ ЦЕЛУВКА: Президентът на Испанската футболна федерация е отстранен от FIFA (ВИДЕО)

"Дисциплинарният комитет на ФИФА забранява участието на Луис Рубалиаес във всякаква футболни дейности, както на национално, така и на международно ниво", обявиха от ФИФА, като уточняват, че испанецът е нарушил член 13 от дисциплинарния правилник на организацията.

СЛЕД СКАНДАЛА С ЦЕЛУВКАТА: Уволниха треньора на испанските националки по футбол

След финала на Световното първенство по футбол за жени в края на август, където Испания победи Англия с 1:0, се разрази огромен скандал, тъй като Луис Рубиалес целуна Джени Ермосо по устата без нейното разрешение. Първоначално Рубиалес категорично отказваше да подаде оставка като президент на Футболната федерация, въпреки призиви за това от премиера на Испания и спортния министър, но след това ФИФА спря временно правата му и в крайна сметка той се оттегли. Срещу Рубиалес върви и съдебно производство.

Рубиалес може да обжалва наказанието от ФИФА. 

Източник: БГНЕС