В ОДМВР в морския град са постъпили 198 сигнала

Бургас се оказа рекордьор по брой сигнали за купен вот. От началото на предизборната кампания до момента в Областна дирекция на МВР- Бургас са постъпили общо 198 сигнала, които касаят нарушения на изборното законодателство и престъпления против политическите права на гражданите.

"Бройката сама по себе си е значително увеличена спрямо от предишни избори. Това, което може да очетем е, че това увеличение се дължи до голяма степен на по-добрата и по-голямата активност от страна на полицейските служители. Има и доста голям брой сигнали, които са подадени от граждане, което показва доста висока гражданска активност за борбата с това явление". Това заяви директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов. 

МЪДРОСТИ ОТ СЕЛО МЪДРЕЦ: Там купен вот няма, няма и път (ВИДЕО)

По думите му към момента има образувани 31 досъдебни производства. "Разследванията се провеждат под ръководството на Районната прокуратура. Преобладават случаите, в които се предлага имотна облага, като в зависимост от общината - сумата е между 50 и 300 лева. Тези пари се предлагат на лица да гласуват за определен кандидат или определена партия", посочи старши комисар Павлов. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК