Коментар на общински съветници

Васил Терзиев встъпи в длъжност като кмет на София. След две гласувания Столичният общински съвет обаче остана без председател.

Общинският съветник Еньо Савов от БСП посочи, че партията няма да участва в сглобки в Столичния общински съвет. "Имаме приоритети, върху които искаме да разговаряме. Не участваме в безпринципни и нерегламентирани договорки в името на властта. ПП–ДБ трябва да се изясни какво иска да направи. Така ще можем да започнем да работим по конкретните политики", смята той.

С цветя, каска и протегната ръка: Васил Терзиев встъпи в длъжност като кмет на София (ОБЗОР)

От своя страна Емилия Ангелова от ПП–ДБ заяви, че категорично групата застава зад Борис Бонев. "Спаси София" е яростен противник на ГЕРБ, но искаме да работим в името на гражданите. Ще бъдат пуснати публични покани за срещи към всички от СОС. Вярваме, че всеки един общински съветник трябва да си поеме отговорността. За момента няма да търсим подкрепа от ГЕРБ, но по принцип целим широк консенсус в СОС", обясни тя.

Мирослав Боршош от ГЕРБ–СДС сподели, че от партията не са издигнали свой кандидат, защото не са имали подкрепа. "Вчерашното заседание беше безсмислено, защото кандидатите нямаха достатъчно време. Загуба на време, наивно се очакваше да се избере председател на СОС без мнозинство за никого от тях. ПП–ДБ абдикират от задължението да намерят подкрепа. Бонев не е поискал подкрепа от ГЕРБ–СДС. Терзиев стана кмет, благодарение на ГЕРБ", заяви той. 

Целия разговор гледайте във видеото.