Нападението е срещу инкасо автомобил

Стрелба и един ранен при въоръжен обир в Благоевград. Охранител е тежко ранен в момент, в който той и негов колега са се намирали в касов център и пренасяли пари. Според полицията извършителите са били трима и все още се издирват. Уточнява се колко пари са били взети.  

В 6:30 в събота сутрин двамата служители на охранителна фирма влизат в касов офис в самия център на Благоевград. Тогава тримата маскирани ги атакуват. Стига се до изстрели, при които един от охранителите е улучен в слабините. Той веднага е транспортиран към Спешния център, а извършителите бягат, по първоначална информация с една торба с пари. Каква точно е сумата не беше обявено.

После от прокуратурата уточниха - „Води се разследване за въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери. Извършва се оглед на местопроизшествие, провеждат се разпити със свидетели и се изясняват всички факти по случая“.

Мъж се представи за клиент и ограби таксиметров шофьор

Точна цифра все пак не беше обявена, но се предполага, че става дума за сума от порядъка между 150 и 200 000 лева.

Простреляният охранител веднага е бил настанен в реанимацията на благоевградската болница. Направена му е операция, но в следобедните часове стана ясно, че състоянието му се е влошило и той е транспортиран към Военномедицинска академия.

Изявление от властите през целия ден нямаше, заради спецификите на разследването, а за случилото се разказваха някои от живеещите в близост.
„Някакво пукане и аз мислех, че е пиратки, защото е Нова година. Жената в момента е в полицията, а ѝ казах да не дава никакви показания, защото знам за какво става въпрос. Тя е чула, че нещо е пукнано, „Ти ли ще стреляш по мене“ и е такова. Друго нищо. Друго нищо!”, казва местен жител.

„Чувах викове през нощта. Изстрели, да. Не смеех да изляза. Може и да имаше 5-6 и повече, не мога да съм сигурна, но имаше изстрели. Някой от тези са крали нещо или нещо са правили”, посочи жена.

Районът на местопрестъплението остана блокиран през целия ден от полицията. На изходите на града контролът беше засилен, като до момента за следа от извършителите властите не съобщават.

Повече гледайте във видеото.