Елена Дариева и Даниел Стефанов с коментар на конфликтите във властта

Напрежението в "сглобката", размяната на реплики и взаимните обвинения коментираха социологът Елена Дариева и политологът Даниел Стефанов в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Голямата картина показва, че постоянните конфликти и постоянната борба за надмощие, които наблюдаваме в правителството са напът да произведат класическа криза на политическата легитимност, каза Дариева. В самото правителство целта е разместване на позициите и разпределение на вътрешни ресурси, допълни тя. По нейни думи доверието спада, а ядрата в партиите ерозират.

Петков: Всяко уволнение или назначение на министър е задача на Денков и Габриел

Голяма част от хората в правителството не си дават сметка, че това е коалиционно управление, каза Стефанов. Той допълни, че създаването на коалиция е трудно.

Борисов: Хинков е министър на ПП-ДБ, в никакъв случай не е наш

Дариева е на мнение че Денков си дава сметка, че с наближаването на ротацията атаките се увеличават, за да се направи преразпределение. Смята се, че след ротацията ще има и смяна на министри, допълни тя. Стефанов каза, че напрежението е много по-сериозно, отколкото си представяме, а ежедневната работа на политиците не може да се синхронизира.

Повече от разговора гледайте във видеото.