Мирела Гошкарян е била освободена след инцидент през 2019 г.

Родители на деца от столичната 151-ва детска градина “Леда Милева" излязоха на символичен протест пред сградата на детското заведение. Майките и бащите заявиха, че са готови да направят жива верига и да барикадират входа, тъй като днес на работа се връща освободената през 2019 г. от длъжността директор Мирела Гошкарян.

Родители искат отстраняването на директор на детска градина в София

Причина за уволнението тогава беше инцидент, при който шкаф падна върху ръцете на 2-годишно дете. След няколко съдебни инстанции, едно възстановяване на длъжността и повторно уволнение, във вторник Гошкарян се връща след окончателно решение на магистратите. По думите на родителите това е немислимо. Те не излизат и за първи път на протест.

„Г-жа Гошкарян показа, че не може да бъде директор на такова детско заведение. Тя заемаше длъжността в продължение на 17 години и през цялото това време не се направи нито един ремонт. Децата стояха вътре, не излизаха да играят навън. Това беше концлагер за нашите деца и не искам да се повтори. Децата живееха в мухъл и нищета вътре”, сподели една от майките на демонстрацията.

Родителите са категорични, че след освобождаването на директора, 151-ва детска градина се е променила много и то в положителен аспект.

"За да се гарантира добрата среда за отглеждане и грижа на децата в детската градина, Столичната община ще проведе среща с обществения съвет, ръководството и екипа на детското заведене. Най-важното е възстановяване на доверието и добрата атмосфера в детската градина, затова ще осигурим медиатори и контрол от страна на районната администрация. Столичната община е длъжна да изпълни решението на съда. Г-жа Гошкарян е спечелила делото на втора инстанция и то е окончателно и не подлежи на обжалване", става ясно от позиция на Общината.

Целия разговор гледайте във видеото.